Marcum LLP | National Roll Out

Marcum LLP | National Roll Out

Location

Boston, Massachusetts

Spector Group (re)imagined the workplace for one of the largest accounting firms as part of a major national roll-out, with the Boston office repositioned first. The concept breaks from the traditional accounting industry norm to express the idea of an energetic workplace environment.

Marcum LLP | National Roll Out
Marcum LLP | National Roll Out

In an effort to migrate away from the formal and traditional accounting offices, Marcum opted for a modern millennial-inspired design. The two-story space features an architecturally dynamic corridor free, open-office concept on the 17th and 18th floors, a first for the accounting industry.

Spector Group focused on an organized, open plan throughout the entirety of the office. The design keeps designated offices for partners and managers, but moves away from the traditional box layout by situating these offices at the center of the floor plan in the form of glass cube-like offices. Team and department areas surround this core in a living room-like atmosphere. Extra cubes were created to be able to easily shift zones and accommodate for company scaling.

Marcum LLP | National Roll Out
Marcum LLP | National Roll Out

When creating the master redesign for Marcum’s brand, Spector Group wanted to create an environment that exudes the brand’s timeless, yet forward-thinking vibe. It was important to create an environment that caters to the traditional industry needs and attracts new millennial talent.

To create a lively and energizing atmosphere, bistro/café areas and open meeting places are included throughout both floors. These areas help foster interaction between departments by providing a communal area to meet, relax, talk, play, drink and eat in a playful environment.

Marcum LLP | National Roll Out
Marcum LLP | National Roll Out
Marcum LLP | National Roll Out
Marcum LLP | National Roll Out