Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital

Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital

Location

New York, NY

Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital

With the renovation of the Mt. Sinai Children’s Pediatric Center, Spectorgroup created a healing environment of color and wonder, of discovery and revelation. Each floor features a unifying theme that carries through to the patient rooms. Warm woods and bright colors create a feeling of home rather than a hospital and lend an air of whimsy and create an environment of warmth and encouragement, a realm of brightness and hope where each day brings new possibilities.

The front desk is lower than a standard reception desk to appear more inviting to the children. An ever-changing light box, illuminated by LED lighting, is built into the front desk to entice the children and peak their awareness.

Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital
Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital

Three distinct color schemes of vibrant contrasting colors can be found in the patient rooms through the flooring and millwork finishes. A variety of playful elements heighten the energy levels for all who experience the space. The walls were painted neutral beige to act as a backdrop to the floor and colored glazing. The look of wood was introduced in the corridors and nurse station millwork and handrails as a subtle accent to add some warmth to the space. New ceilings and lighting throughout brighten these pediatric floors and make the patient rooms more efficient for doctor examinations.

Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital
Mt. Sinai Kravis Children’s Hospital