Spector Group Woodbury Offices

Spector Group Woodbury Offices

Location

Woodbury, NY

Spector Group Woodbury Offices

Spector Group converted an old warehouse to Class A office space that became the firm’s new Long Island offices. The offices are a ‘laboratory of design’ featuring state of the art mechanical systems, environmentally sensitive lighting and materials. The feeling is one of ‘factory meets art gallery’ as state of the art furniture systems, technology and materials are juxtaposed with concrete flooring, high ceilings, exposed ductwork and beams.

The open floor plan is punctuated with conference rooms and interactive meeting space partially enclosed by laminated color and transparent glass.

Spector Group Woodbury Offices
Spector Group Woodbury Offices

Unique project elements include a freestanding lemon yellow glass cube within the structure designed as an informal ‘brainstorming’ area. The cube is constructed with individual panels and braced with vertical aluminum supports. Factory lighting cages span the entire space enclosing fluorescent bulbs for sustainability.

Floor-to-ceiling windows span the entire width promising expansive vistas to each and every person who works in the firm. Natural light is abundant, sometimes requiring an electronic shade that unfolds across the span revealing the firm’s branded logo to the exterior.

Spector Group Woodbury Offices
Spector Group Woodbury Offices

Original floors and exposed ductwork were polished and painted to encourage exploration of the raw structure of the building and enhance this ‘laboratory of design.’

Spector Group Woodbury Offices
Spector Group Woodbury Offices